Suomalaiset tutkimusmatkat

Suomalaiset tutkimusmatkat
Toim. Markku Löytönen

Suomi on ollut tieteellisen tutkimusmatkailun suurvalta jo kolmen vuosisadan ajan. Suomalaiset tiedemiehet ja naiset ovat 1700-luvulta lähtien tehneet merkittäviä tieteellisiä tutkimusmatkoja kaikille mantereille. Myös suomalaisten saavutukset tutkimusmatkailijoina ovat väkilukuun suhteutettuna vertaansa vailla.

Suomalainen tutkimusmatkailu muodostaa katkeamattoman ketjun menneisyydestä tähän päivään. Suomalaisia luonnontieteilijöitä, sosiologeja, antropologeja ja humanistisen alan tutkijoita on ollut ja on parhaillaankin kenttätöissä maailman eri kolkissa: Amazonasin alueella, Afrikassa, Etelämantereella, pohjoisen arktisilla alueilla ja lukuisissa kohteissa Aasiassa. Teknologian ja menetelmien kehittyessä tutkimusmatkailu on laajentunut lähiavaruuteen ja koko maailmankaikkeuteen, mutta myös kohti olevaisen pienimpiä rakennuspalikoita, nanoja ja kvarkkeja.

Suomalaiset tutkimusmatkat on alansa parhaiden asiantuntijoiden laatima ensimmäinen kokonaisesitys suomalaisesta tutkimusmatkailusta historiasta nykypäivään. Teoksen sivuilta voi lukea paitsi menneiden vuosisatojen suurista tutkimusmatkoista, myös perehtyä kaikkialla maailmassa parhaillaan käynnissä oleviin kenttätutkimuksiin ja kurkistaa tulevaisuuteen avaruustutkimuksen ja modernin fysiikan keinoin.

Osta kirja

suomalaiset_tutkimusmatkat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s