Kruununkaupunki

Kruununkaupunki – Vironniemen Helsinki 1640-1721
Seppo Aalto

Kun suuret laivat eivät enää päässeet Helsingin maannousun mataloittamaan satamaan, päätti kruunu 1640 perustaa Vironniemelle uuden Helsingin. Kruununkaupunki kertoo siitä, miten Vanhankaupungin asukkaat vastahakoisesti jättivät asuinsijansa ja rakensivat uudet kotinsa Vironniemelle.

Tutkimuksen keskiössä ovat ulospäin yhtenäiset, mutta keskenään eripuraiset ja juonittelevat Helsingin suurkauppiaat. Kauppiasporvareiden oli jatkuvasti keksittävä keinoja sopeutua kansainvälisten kauppamahtien ja suurliikemiesten luomiin toimintatapoihin ja suurvalta Ruotsin poliittis-taloudellisiin muutoksiin.

Teos kytkee Helsingin historian ja kaupunkilaisten elämän 1600-luvun ja 1700-luvun alun kansainvälisen kaupan muutoksiin, sotaan ja rauhaan, muuttoliikkeisiin, katovuosien nälkään ja tauteihin sekä valtion eli kruunun ylivaltaan.

Osta kirja

kruununkaupunki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s