Suomen keskiajan kivikirkot

Suomen keskiajan kivikirkot
Markus Hiekkanen

Perusteellinen opas Suomen keskiaikaisiin kivikirkkoihin on käsikirja jokaiselle Suomen keskiajasta kiinnostuneelle.

Kivikirkot ja keskiaika on Suomen vanhemman historian kiehtovimpia aiheita. Kirja esittelee perustiedot ja tulkinnat kaikista Suomen kivikirkoista, jotka rakennettiin tai joiden rakentaminen alkoi keskiajalla.

Keskiaikainen sisustus ja koristelu ovat olennainen osa kirjan sisältöä. Kirkko kirkolta kirja tarkastelee niiden vaikuttavaa keskiaikaista sisustusta kalkkimaalauksineen, kuoriaitoineen, alttarikaappeineen, pyhine esineineen, tekstiileineen ja kirjoineen. Kattavat viite-, kirjallisuus- ja hakuluettelot johtavat syvemmälle eri aiheisiin.

Suomen Akatemiassa työskennellyt Markus Hiekkanen on Helsingin ja Turun yliopistojen dosentti taidehistorian, arkeologian ja käytännöllisen teologian tieteenaloilla. Suomen keskiajan kivikirkot on jatkoa hänen palkittujen ja laajaa keskustelua herättäneisiin teoksiinsa keskiajan kivikirkkojen ajoituksesta (1994) ja käytöstä keskiajalla (2003). Kirjoittajan kokonaisnäkemys on ratkaisevasti uudistanut keskiajan kirkkojen tutkimusta Suomessa.

Osta kirja

suomen-keskiajan-kivikirkot

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s