Signe Brander Suomen kartanoissa

Signe Brander Suomen kartanoissa
Signe Brander på Finlands herrgårdar
Toim. Irma Lounatvuori ja Sirkku Dölle

Signe Brander Suomen kartanoissa johdattaa kartanoiden saleihin, pihoille ja puistoihin. Tunnelmalliset valokuvat kertovat kartanoiden arkkitehtuurista, muotivirtauksista ja kartanorakentamisen kuusisataavuotisesta historiasta, joka alkaa harmaakivilinnoista ja päättyy klassismin kautta romanttisiin kartanoluomuksiin.

Signe Brander (1869-1942) on Suomen valokuvahistorian merkittävimpiä valokuvaajia. Brander nimitti itseään kulttuurihistorian kuvaajaksi, ja hänellä oli selkeä näkemys siitä, mihin arkkitehtuurikuvauksessa piti keskittyä.

Branderin ensimmäiset kartanovalokuvat ovat vuosilta 1910-1912 ja viimeiset 1930-luvulta. Upea valokuvakokoelma on ainutlaatuinen kurkistus vanhoihin kartanoihimme. Kaksikielisen teoksen tekstit ovat suomeksi ja ruotsiksi.

Osta kirja

Brander_etukansia_demo

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s